نمک (طبیعی) از نگاه علم و احادیث(۲)
پیامبر اسلام (ص):
«با نمک آغاز کن و با نمک پایان ده، چرا که درمان هفتاد درد در نمک است…»
(بحار الانوار، ج ۶۶، ص ۳۹۸، ح ۲۱)
دکتر تومانیانس در کتاب «Hygienic ruler in Islam»:
ورود
نمک در دهان، غدههای اطراف دهان را تحریک و به ترشح آنها سرعت میبخشد؛
از اینرو، غذا را زودتر هضم و برای فرو بردن حاضر میسازد. زمانی که نمک
وارد معده خالی از غذا میگردد، غده معده را تحریک میکند و ترشحات زیادتری
به وجود میآورد و سبب زود فرو بردن و زود هضم شدن غذا میگردد. خوردن نمک
بعد از غذا نیز، غدد بزاقی را تحریک می سازد و باعث زیاد شدن آب دهان می
گردد. بنابراین، انسان ناگزیر به فرو بردن یا بیرون کردن آن از دهان می شود
که در هر دو صورت، چربی یا غذای باقی مانده در دهان و بین دندان به همراه
آب دهان برطرف می شود و…
سایت پزشکی Mehrteb:
در هر گرم بزاق دهان انسان حداقل یکصد هزار میکروب وجود دارد که مصرف نمک طعام قبل از خوردن هرچیز باعث کاهش این میکروبها میشود. همچنین نمک از نظر شیمیایی PH خنثی (بافری) دارد، و میتواند اثر اسیدی و قلیایی غذاهای شیرین و ترش را خنثی کند، بنابراین توصیه می گردد پس از غذا حتما مقداری نمک میل کنید.
پ.ن:
محققان تهیه کننده نمامتن: آقای علی نژاد، آقای صادقیان، خانم قائمی موسسه باور باران