🌸امام محمد باقر (علیه السلام) حکایت فرماید در یکى از مسافرت هایی که پدرش امام سجاد (علیه السلام) به مکه معظمه داشت، زنى را از خانواده اى که سر و صدا و بضاعتى نداشت خواستگارى کرد و بعد از آن، او را براى خود تزویج نمود.
🌸یکى از همراهان حضرت، به محض اطلاع از این امر، بسیار ناراحت شد که چرا حضرت چنین زن بى بضاعتى را انتخاب نموده است و شروع به تحقیق و تفحص کرد تا بداند که این زن کیست و از چه خانواده اى بوده است.
🌸چون به این نتیجه رسید که زن از خانواده اى گمنام و بى بضاعت است، فورا به محضر امام سجاد (علیه السلام) آمد و پس از اظهار ارادت، عرضه داشت
🌸 یا بن رسول الله، من فداى شما گردم، این چه کارى بود که کردى؟
چرا با چنین زن بى بضاعتى، از چنین خانواده اى ازدواج نموده اى که هیچ شهرتى و ثروتى ندارند و حتى براى مردم نیز این امر، بسیار مسأله انگیز شده است. (چون جو عمومى آن زمان بر این بود که همسر باید از خانواده اى انتخاب شود که اهل ثروت و مقام و شهرت باشد و خانواده هاى بى بضاعت و آرام را کسى به سراغشان نمى رفت و احتمالا امام سجاد (علیه السلام) با این حرکت، نوعى مبارزه فرهنگى و اجتماعى انجام داده است)
🌸امام سجاد (علیه السلام) فرمود من گمان مى کردم که تو شخصى خوش فکر و نیک سیرت هستى.
🌸خداوند متعال به وسیله دین مبین اسلام، تمام این افکار خرافى و بى محتوا را محکوم و باطل گردانده و این نوع سرزنش ها و خیالات را ناپسند و زشت شمرده است.
🌸آنچه در انتخاب همسر براى ازدواج و زندگى مهم است، ایمان و تقوا و پاکدامنى و قناعت مى باشد و آنچه که امروز مردم به آن مى اندیشند، افکار جاهلیت است و ارزشى نخواهد داشت.
🌸بنابراین ملاک در شخصیت زن، ثروت، شهرت، مقام، تشکیلات زندگى، زیبایى و ... نیست؛
🌸بلکه آنچه که به انسان ارزش مى بخشد و او را قابل شراکت و هم زیستى مى گرداند، ایمان به خدا و شعور انسانى و معنوی اش مى باشد.
📚 منبع: الزهد، حسین بن سعید کوفى اهوازى، صفحه ۵۹
وبلاگ و کانال عشق فقط خدا